Від небезпечної бактерії постраждали жителі 19 штатів, постраждали 84 особи, з яких 42 було госпіталізовано, повідомляє CBS News.

Центри з контролю і профілактики захворювань (CDC) заявили, що нова інформація про поширення захворювання привела до того, що вони розширили попередження не вживати будь-який вид салату Ромен.

Хоча точне джерело поширення E. coli не ідентифікований, федеральні чиновники заявили, що інформація вказує на те, що забруднений салат виріс на південному сході Арізони.

Споживачі в будь-якому місці в Сполучених Штатах повинні негайно викинути салат, навіть якщо частину вже з'їли без будь-яких негативних наслідків.

Чиновники також сказали, що споживачі повинні викидати будь-який салат, якщо вони не впевнені в ньому. Споживачі також не повинні купувати або їсти салат в ресторані, якщо вони не можуть підтвердити, що це не з району Юма, штат Арізона.

Вік постраждалих – від 1 до 88 років, більша частина з них – жінки.

Про смертельні випадки CDC не повідомляв.

Зазвичай пацієнти одужують протягом тижня, проте в окремих випадках хвороба може викликати ускладнення, в тому числі ниркову недостатність.

Симптоми E. coli зазвичай починаються через 2-8 днів після потрапляння бактерій всередину організму, хоча більшість пацієнтів хворіють через три або чотири дні після споживання. Симптоми включають сильні шлункові спазми, діарею і блювоту. Більшість людей відновлюється через п'ять-сім днів. Найбільш схильні до ризику захворювання кишковою паличкою дуже молоді, дуже старі і люди з ослабленою імунною системою.

ІА "Вголос": НОВИНИ