Так, посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд зазначила, що такі дії Путіна є неприйнятною ескалацією.

Про це пише видання Reuters.

«Це означає, що президент Путін продовжує загострювати цю війну абсолютно неприйнятним способом, і ми повинні продовжувати зупиняти його дії найсильнішим чином», - сказала вона

Нагадуємо, очільник Московії Путін наказав перевести в особливий режим бойового чергування усі сили стримування.

Відповідну заяву він зробив під час перемовин із керівником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим та міністром оборони Сергієм Шойгу.

Своє рішення Путін обгрунтував тим, що посадовці держав НАТО агресивно висловлюються у його сторону.

Президент країни-агресорки поскаржився, що держави Заходу здійснюють не лише недружні дії щодо Росії. Крім санкцій, вищі посадовці агресивно висловлюються на адресу РФ.

Для чого призначені стратегічні сили стримування (ССС)

Вони призначені для розгрому агресора, стримування агресії проти Росії та її союзників, у тому числі війни із застосуванням ядерної зброї.

ССС включають Стратегічні наступальні сили (СНС) і Стратегічні оборонні сили (СОС).

Основу СНР, оснащених ракетними та авіаційними комплексами міжконтинентальної дальності, високоточною зброєю великої дальності складають стратегічні ядерні сили, до яких входять ракетні війська стратегічного призначення.

До складу СНР також входять стратегічні неядерні сили як сили подвійного призначення – з'єднання та частини стратегічних та далеких бомбардувальників ТАК ВПС, а також підводні човни, надводні кораблі та морська ракетоносна авіація ВМФ із звичайною високоточною зброєю великої дальності.

Основу СОС складають боєготові сили та засоби Військ повітряно-космічної оборони, що включають систему попередження про ракетний напад, систему контролю космічного простору, протиракетної оборони та протикосмічної оборони, протиповітряної оборони.

ІА "Вголос": НОВИНИ