Низка членів Демократичної партії в Палаті представників та Сенаті висловилися за те, щоб оголосити імпічмент чинному президентові США Дональду Трампу у зв'язку зі штурмом його прихильниками Капітолію у Вашингтоні 6 січня 2020 року.

Про це інформує CNN.

Зокрема до усунення Трампа від посади закликала спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі. Вона запевнила, що готова розпочати процедуру імпічменту згідно з 25-тою поправкою до Конституції США. Ця поправка передбачає, що, у разі відставки президента чи смерті, його повноваження переходять до віце-президенту. Пелосі закликала до відповідних дій до дій чинного віце-президента Майка Пенсі.

Слід зауважити, що конгресмени-демократи Девід Сіссіллін, Тед Лью і Джемі Раскін підготували та розповсюдили пропозицію щодо імпічменту Трампа.

Водночас лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер заявив про те, що Трамп «повстав» проти країни і тому його необхідно негайно усунути з посади.

Нагадаємо, що 6 січня прихильники чинного президента США Дональда Трампа організували масовий мітинг біля підніжжя Капітолія. Згодом вони увірвалися до будівлі Конгресу, щоб завадити затвердженню результатів президентських виборів, згідно з якими, переміг демократ Джо Байден. Проте Конгрес таки підтвердив перемогу Байдена.

Читайте більше новин до теми:

ІА "Вголос": НОВИНИ