Найбільший суднобудівельник США компанія Huntington Ingalls Industries заявила про успішні випробування універсального десантного судна USS Tripoli (LHA-7).

Про це пише ресурс Defense Blog.

Відомо, що корабель проходив чотири дні випробування в Мексиканській затоці. В тому числі тестували головну енергетичну установку, а також систему управління озброєнням.

Дані десантні кораблі відрізняються тим, що в них відсутня нижня палуба, яка затоплюється для висадки морського десанту. Це дозволяє кораблям класу Америка приймати більше винищувачів вертикального злету і посадки F-35B, що робить дані кораблі легкими авіаносцями.

Загалом же компанія Huntington Ingalls Industries створила 15 десантних кораблів для потреб ВМФ США, починаючи із 1966 року.

LHA-7 буде вже третім кораблем ВМФ США, який буде називатися в пам'ять про захоплення в 1805 році лівійського міста Дерна десантом американських морських піхотинців.

Як писав «Вголос», місця розміщення ядерної зброї США випадково розсекретили в доповіді комітету Парламентської Асамблеї НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ