У США члени Сенату зупинили роботу верхньої палати Конгресу на знак протесту проти рішення американського президента Джо Байдена не вводити санкції через російський газопровід Північний потік-2.

11 серпня, сенатори від республіканської партії США Тед Круз і Майк Лі заблокували призначення десятків кандидатів на посади в Держдепартаменті США. Вони вважають, що адміністрація Байдена марно підтримує «стратегію Німеччини» щодо Росії, адже ризикує ослабити «глобальне положення Америки». Про це повідомляє американське видання The Hill.

“Всі сенатори в цій палаті точно знають, чому ці кандидати не висунулися, і причина в тому, що адміністрація Байдена нині відкрито кидає виклик Конгресу Сполучених Штатів”, – заявив Круз в середу, 11 серпня, на засіданні верхньої палати Конгресу.

Попри всі спроби, сенатори-демократи не змогли переконати колег-республіканців продовжити роботу. Кандидати залишатимуться в підвішеному стані до наступного місяця, коли Сенат повернеться після літніх канікул.

Сенатор також додав, що Путін буде використовувати “Північний Потік-2” для “зловмисних дій в Європі та усьому світі”. 

Фото:Вікіпедія

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Німеччина і США досягли угоди, яка дозволяє завершити будівництво російського газопроводу “Північний потік-2”

Деталі угоди:

  • Німеччина зобов'язана домагатися продовження контракту на транзит російського газу через Україну ще на 10 років після 2024 року.
  • Німеччина буде домагатися санкцій проти Росії, якщо Москва почне використовувати енергоресурси для тиску на інші країни.
  • Німеччина і США разом допоможуть Україні з диверсифікацією джерел енергоресурсів, Вашингтон і Берлін виділять Києву на це фінансову підтримку.

ІА "Вголос": НОВИНИ