Десять років тому в Скелястих горах в США почалися пошуки скарбу – гонку оголосив мільйонер, колекціонер і арт-дилер Форрест Фенн. Цей скарб знайшов студент з США в червні 2020 року, який недавно розкрив своє ім'я, найнявши охорону.

Як пише Outside, у червні 2020 року Форрест Фенн з Санта-Фе, штат Нью-Мексико, заявив, що захована ним скриня з золотом, коштовностями та іншими цінностями на суму понад 1 мільйон доларів була знайдена.

У 2010 Фенн написав у своїй автобіографії «Пристрасть погоні», що сховав скриню десь в Скелястих горах. Він надихнув десятки тисяч людей відправитися на пошуки скарбу.

У книзі Фенна було опубліковано вірш із 9-ма зашифрованими підказками, які вказували на місце сховку

Про таємні скарби Фенн задумався ще в 1988 році, коли у нього виявили рак. Мільйонерові прийшла ідея залишити після себе особливу пам'ять – заховати скарби і натякнути на можливі місця пошуку. Він зміг зупинити хворобу, але від ідеї зі скарбами не відмовився.

Заховані цінності шукали тисячі мисливців за скарбами, з яких четверо загинуло, а деякі переслідували самого Фенна, проникали до нього в будинок, погрожували.

Божевільна гонка завершилося 6 червня 2020 року в Вайомінгу. 7 червня Фенн повідомив місцевим ЗМІ, що чоловік, який побажав залишитися невідомим, виявив скриню кілька днів тому. Безіменний мисливець надіслав Фенну фотографію скрині, щоб підтвердити свою знахідку. Раніше шукачі скарбів вже намагалися переконати Фенна в тому, що виявили скарб, але ніхто не зміг цього довести. Тоді шукач скарбів вирішив не називати свого імені.

Так тривало б ще якийсь час, але 7 вересня Форрест Фенн помер у віці 90 років.

Згодом щасливчик розкрив своє ім'я: ним виявився 32-річний студент-медик зі штату Мічиган Джек Стюф. 7 грудня його ім'я повідомив журналіст і письменник Деніел Барбариса, який пише книгу про скарби Фенна. Журналіст зазначив, що сім'я Фенна раніше підтвердила, що Стюф дійсно знайшов скарб.

Стюф найняв охорону і перевіз свою сім'ю в безпечне місце з багаторівневим захистом, адже його знахідка покладе край надіям багатьох людей у ​​всьому світі, вони зіткнуться з розчаруванням і недовірою.

Знайдений скарб, за словами Джека, знаходиться в безпечному сховищі в штаті Нью-Мексико (і це не сховище Фенна). Скриню він планує залишити там, поки не продасть скарби. Поки Стюф ще роздумує над тим, як саме їх продати, і не виключає, що багато хто з тих, хто шукав ці ж скарби, будуть не проти викупити їх частинами.

Після того, як скарби будуть продані, Стюф збирається виконати останнє бажання Фенна. Мільйонер просив, щоб саму скриню помістити в місці, де його зможуть бачити інші шукачі скарбів. Але що це за місце, Стюф не сказав.

Читайте більше новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ