США продовжать консультації з РФ щодо ймовірного розриву Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД).

Про це розповів радник президента США з національної безпеки Джон Болтон у інтерв'ю радіостанції "Эхо Москви«.

За його словами, тема виходу США з договору назріла давно, оскільки Росія порушила і Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, і Договір про обмеження систем протиракетної оборони.

»І ми дійшли висновку, що Росія наміряється розвивати ракети середнього радіусу дальності. Тому з огляду на відповідну позицію Росії, її наміри, це одне з можливих обмежень і порушень договору щодо обмеження стратегічних озброєнь«, — заявив чиновник.

За його словами, є низка країн, що виробляють ракети середнього радіусу дальності, крилаті ракети.

»Це і Північна Корея, це і Китай, звісно. І виходить дуже незвичайна конфігурація, ситуація для США та Росії: двостороння угода тепер уже не є монопольним договором, розумієте?« — сказав Болтон.

Радник Трампа додав, що надалі консультації з приводу Договору про РСМД будуть продовжені з »нашими друзями в Європі, та в Азії«.

»Подальші консультації з Росією, певна річ, ми будемо продовжувати. І за іншими стратегічними питаннями. Буде багато дипломатії найближчими місяцями", — сказав він.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп заявив про намір вийти з договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД) із Росією.

ІА "Вголос": НОВИНИ