У Стамбулі 15 листопада сталася серйозна пожежа в історичній дерев'яній мечеті Ванікой. Храм розміщується на берегу протоки Босфор.

Турецьким рятувальникам вдалося ліквідувати займання. Гасили пожежу як з води, так і з суші, також використовували авіацію. Про це повідомляє місцеве видання Daily Sabah.

За даними ресурсу, дерев'яні частини конструкції вигоріли практично повністю. Рятувальникам вдалося не допустити поширення вогню на сусідні будинки та лісовий масив, що розташовуються за мечеттю.

Участь у гасінні брала велика кількість пожежників. Чи хтось постраждав або загинув – наразі невідомо. Відповідні структури з’ясовують обставини інциденту.

Мечеть збудували в XVII столітті під час правління османського султана Мехмеда ІV. Сам храм є дерев'яною спорудою з єдиним мінаретом. Розташовується він у стамбульському районі Ускюдар. До моменту займання мечеть була відкритою для вірян, попри солідний вік.

Причини пожежі розслідуються.

Заступник міністра культури і туризму Ахмет Місбах Демірджан оглянув місце пожежі в мечеті Ванікой і зазначив, що планується відновлення мечеті. Також згоріли  житлові будинки, що прилягають до мечеті.

Як повідомлялося, у неділю, 15 листопада, у центрі Львова на вулиці Винниченка спалахнув ресторан української та грецької кухні «Греко».

ІА "Вголос": НОВИНИ