Одного з бойовиків так званої «ДНР» судили в Києві після його повторного потрапляння в полон до українських військових.

Про це сказано у вироку Святошинського суду міста Києва.

Як відомо, суд провів закрите засідання, на якому розглядалась справа щодо державної зради уродженця Донеччини Руслана Вяльшина. Його визнано винним у державній зраді в умовах воєнного стану та в участі у незаконних збройних формуваннях.

Як відомо, Вяльшин добровільно прибув до «військового комісаріату ДНР» 27 липня 2022 року. Він написав заяву, що бажає добровільно мобілізуватися. Пізніше його було призначено стрільцем 1 стрілкового відділення 1 взводу 3 роти 1135 батальйону «1-ї окремої мотострілецької Словʼянської бригади ДНР».

Протягом двох місяців він служив в селі Мар'їнка Покровського району Донецької області. Вяльшин чергував зі зброєю та спостерігав за пересуванням українських військовослужбовців. У серпні 2022 року він разом з підрозділом передислокувався до сусіднього села Олександрівка.

У вересні минулого року 10 бойовиків «ДНР», разом з Вяльшиним, зайняли позицію у лісосмузі за 8 кілометрів від Мар'їнки. На наступний день він потрапив у полон.

За даними слідства, Вяльшин вже не вперше потрапляв у полон до українських військових. У 2018-му його вже затримували та судили за участь у терористичній організації.

На засіданні 10 лютого Святошинський районний суд Києва засудив Вяльшина до 15 років.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ