У столиці правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка систематично привласнювала та збувала пально-мастильні матеріали, що належали військовій частині.

Про це інформує Держбюро розслідувань.

Зокрема, слідством встановлено, що заступник командира з тилу – начальник тилу однієї з військових частин організував злочинну групу у складі окремих військовослужбовців та цивільних осіб, яка налагодила механізм списання, привласнення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, які надходили для забезпечення 96-ї Київської зенітно-ракетної бригади Збройних сил України через мережу приватних АЗС.

Як зазначається, впродовж березня-травня 2020 року правоохоронці задокументували чотири факти вивезення паливних матеріалів об’ємом більше 60 тонн вартістю понад 1,3 мільйона гривень із військової частини.

До того ж, у рамках кримінального провадження перевіряється інформація, що впродовж 2018-2020 років злочинна група привласнила паливно-мастильних матеріалів ЗСУ на загальну суму понад 10 000 000 грн.

15 травня 2020 року під час вивезення 15 тонн викраденого палива слідчі ДБР затримали трьох учасників злочинної групи у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Крім цього, слідчі ДБР провели 20 санкціонованих обшуків у ході яких у військовослужбовця (організатора злочинної групи) було виявлено таємний схрон та вилучено грошові кошти у сумі 51 300 доларів США.

Наразі всім членам злочинної групи повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо відсторонення військовослужбовців від займаних посад та обрання відносно них міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, учасникам злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Раніше повідомлялося, що поліція розслідує привласнення коштів КП «Автотранспортне підприємство» Донецької облради  (м. Селидове) під час перевезення пасажирів, які перетинають лінію зіткнення у межах Донецької області у той чи інший бік.

ІА "Вголос": НОВИНИ