Про це повідомляє канал  «112 Україна».

«У будинку за адресою Хрещатик, 16, будівля якого належить Київській міській раді профспілок, приблизно з 13-ї години дня тривають слідчі дії. За словами правоохоронців, вони намагалися зайти до приміщення з директором Асоціації профспілок, але не змогли цього зробити, так як зіткнулися з опором невідомих людей, які називали себе ветеранами батальйону «Донбас», - повідомляє кореспондент.

Ситуацію прокоментував присутній на місці керівник управління СБУ по захисту національної державності Роман Матківський.

«На даний момент в приміщенні тривають слідчі дії. Їх проводять співробітники Нацполіції, вибухотехніки та інші експерти, які повинні встановити, що за три місяці накопичилося в цьому приміщенні поки воно знаходилося поза контролем його власників. У ньому знаходилися люди, які представилися ветеранами батальйону «Донбас». Коли ми підійшли, вони закрили залізні ворота і забарикадувалися», - заявив він.

За словами представника спецслужби, директор Асоціації профспілок протягом трьох місяців звертався в правоохоронні органи, так як протягом цього часу він не може потрапити у свою будівлю і не може привести її в належний стан.

«За словами одного з бійців «Донбасу», якщо б у них була зброя, вони б її застосували. Вогонь відкривався кілька разів. Також проти нас застосовувалися три або чотири гранати сльозогінного газу», - зазначає Матківський.

Скільки в приміщенні знаходиться людей, правоохоронці не знають, так як ті відразу відмовилися від контакту. «За їх словами, їх було троє. Але зараз тільки 3 або 4 опитують і ще двоє вискакували», - додав він.

Голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник у коментарі «112 Україна» зазначив, що приміщення постраждало від пожежі, тому його організація приступила до відновлення. «Але з-за грубих порушень ми розірвали договір з нашим генпідрядником, і в грудні намагалися від нього отримати цю будмайданчик, але 30 грудня під час передачі зайшла група невідомих у балаклаві, які представилися представниками ветеранів батальйону «Донбас», зайняли приміщення і нас не допускали. Ми звернулися в правоохоронні органи і тільки 5 лютого було відкрито кримінальне провадження. Після цього ми зверталися і в ГПУ і в Міністерство оборони, але ніяких результатів це не принесло», - розповів він.

Як повідомили кпредставники батальйону «Донбас», у них в будинку проходить безстрокова акція. «Вони хочуть не дати представникам приватного бізнесу відкрити у будівлі закладу громадського харчування. Зараз там продовжують перебувати правоохоронці», - зазначила кореспондент.

Зазначимо, Будинок профспілок майже повністю згорів під час подій 18-20 лютого 2014 року в ході Революції гідності.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ