У Мадриді вшанували бійця «Легіону Свобода» Мирослава Мислу («Мисливця»), котрий загинув 2 жовтня 2016 року на Донбасі у бою з російськими окупантами.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбук« повідомляє УПА «Воля».

Захід відбувся на пагорбі у столиці Іспанії, який символічно назвали іменем Мирослава Мисли. У ньому взяли участь активісти Міжнародного об’єднання Українських Націоналістів, Української Патріотичної Асоціації «Воля», іспанського осередку ВГО «Сокіл», ГО «Яворина в Іспанії», волонтерської групи «Допоможи воїну» й Inform Napalm Español.

Вшанування розпочали з хвилини мовчання. Голова УПА »Воля" та представник ВО «Свобода» в Іспанії Іван Вовк у своєму виступі коротко розповів присутнім про своє знайомство з Мирославом Мислою, співпрацю в ідеологічній площині та волонтерську підтримку Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» у складі 93-ї ОМБр ЗСУ. Свободівець закликав колег до активізації боротьби в інформаційній війні і наголосив, що влучне слово та його масове поширення у соціальних мережах не менш важливі для нашої перемоги, аніж вистріли по ворожих позиціях на лінії фронту. Також учасники заходу зачитали Молитву українського націоналіста, яку щоразу перед боєм і під час урочистостей виголошував «Мисливець».

https://www.youtube.com/watch?v=Z90idKtiDpY&feature=youtu.be

Також перед присутніми виступив координатор іспанського осередку ВГО «Сокіл» Євген Вайдич та заступник голови УПА «Воля» Генадій Бєлов, котрі поділилися своїми спогадами про короткочасні зустрічі і бесіди з Мирославом Мислою на передовій поблизу селища Піски.

Завершився захід виконанням Гімну України та сокільським гаслом «Від серця до Сонця».

Зазначимо, що 2 жовтня у Харківській області на сільському цвинтарі Волохового Яру відкрили пам’ятник Мирославу Мислі («Мисливцю»).

Мирослав Мисла

ІА "Вголос": НОВИНИ