З ініціативи депутатського корпусу у структурі Львівської міської ради створюють новий орган — управління контролю за виконанням рішень ради. Про це повідомив секретар ЛМР Маркіян Лопачак на сторінці в соціальних мережах.

«Це управління не залежатиме ні від міського голови, ні від будь-кого іншого із чиновників, які підпадатимуть під перевірку, а буде синхронізоване з бюджетною комісією та підпорядковане депутатському корпусу. Воно професійно і на постійній основі перевірятиме все, що відбувається у міській раді — всі закупівлі, всі тендери, всі внески у статутні капітали комунальних підприємств, усю фінансово-господарську діяльність усіх виконавчих органів ради. І в результаті — більше не допускатиме зловживань та регулярно даватиме звіти громаді», - розповів Лопачак.
Сьогодні на сесії затвердили документ, який передбачає створення цього органу — ухвалу про розмежування повноважень. За місяць-два управління вже працюватиме.

Раніше Маркіян Лопачак повідомив, що під час засідання Львівської міської ради депутати проголосували за відкриття нового, збудованого з нуля комунального дитячого садочку.

ІА "Вголос": НОВИНИ