Минулого тижня в місті Стрий 20-річний місцевий мешканець понищив близько 60 могил бійців Української Галицької Армії та Січових стрільців.

Вандала правоохоронці затримали та взяли під варту. Вияснилось, що злочин хлопець скоїв у стані наркотичного сп'яніння.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури.

«Слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, зруйнував близько 60 хрестів на території старого кладовища у м. Стрию. «Суд задоволив клопотання Стрийської окружної прокуратури про обрання 20-річному місцевому жителю, якого підозрюють у нарузі над могилами померлих, вчиненій з хуліганських мотивів (ч. 3 ст. 297 КК України), запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.
Таким чином, затриманому загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

Нагадуємо, зранку 8 липня до правоохоронців зателефонував охоронець кладовища і повідомив, що на місцевому цвинтарі хтось розбиває могили.

Полісмени, які приїхали на виклик, побачили перекинути сміттєві баки, розкидані вазони та повалені хрести. Сам зловмисник вже розхитував хрест на могилі поховань воїнів Січових Стрільців.

Це виявився 20-річний місцевий мешканець. Хлопець перебував у стані наркотичного та алкогольного сп'яніння. Свої дії він пояснити не зміг.

[media=62930,62931,62933,62935]

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ