Про це у коментарі «Вголосу» розповів сам потерпілий - депутат Стрийської районної ради від ВО «Свобода» Мар'ян Берездецький.

«Вчора о 21:30 у м. Стрий, на вул. Успенській, коли я вийшов із будинку та сів у машину, якийсь чоловік, що проходив повз, показав, що у моєму авто спустило колесо. Я вийшов - побачив, що колесо справді спустило, відкрив багажник, дістав звідти ключ та почав його відкручувати. І раптом чую – удар ззаду по голові. Я впав, викрутився, але мене почали бити двоє невідомих ногами та трубою. Я вирвався, забіг у під’їзд та викливав поліцію. Вони їхали годину, хоч їхати їм всього 400 метрів було. Також помітив, що немає моєї барсетки, у якій були документи, зокрема посвідчення учасника бойових дій та депутатське посвідчення, паспорт», - розповів Мар'ян Берездецький.

Також, як розповів депутат Стрийської районної ради, він дочекався поліції та написав заяву і зараз очікує на експертизу. Зловмисників шукають - вже є їхні фотографії. Мешканець будинку, що живе саме у тому під'їзді, біля якого сталося побиття, сфотографував невідомих, котрі «крутилися» неподалік від будинку протягом останніх двох днів. Він також розповів, що вчора бачив їх, коли ті наносили удари.

«Одного із них я впізнав за фотографією, які цей мешканець будинку приніс у поліцію.  Виявляється, вони прорізали мені колесо ножем, - додав депутат Стрийської районної ради. -  Я вважаю, що це через мій виступ на сесії міської ради за зняття з посади заступника мера, або через позицію у райраді, оскільки я є заступником голови постійної комісії з питань земельних відносин, екології, сільського господарства, промисловості, трансорту і доріг. Ми зараз боремось, власне, проти незаконного вивозу гравію. У нас тут взагалі екологічна катастрофа. Тому моє побиття міг замовити хтось, хто «кришує» вивіз гравію зі Стрия».

За його словами, мешканці району вважають, що побиття є, найімовірніше, політичним замовленням у зв’язку із діяльністю депутата на Стрийщині. Зокрема, він та його однодумці вимагали припинити діяльність щодо видобутку гравію у кар’єрі на території району, оскільки такі дії можуть призвести до екологічної катастрофи.

«Зараз чекаю на реакцію з боку поліції. Якщо не буде жодної – заявлятиму, що вона бездіяльна, та організую страйк під міським управлінням правоохоронців. Також паралельно проводжу свій розшук зловмисників, збираю потрібну інформацію», - резюмував Мар'ян Берездецький.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ