У Службі безпеки України повідомляють, що підрозділи російської військової розвідки беруть участь у розгоні демократичних протестів, які відбуваються в Судані.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Повідомляється, що документи, які має відомство, свідчать, що у Судані з грудня 2017 року перебуває збройний контингент так званої ПВК "Вагнера" у складі щонайменше 300 осіб. Більшість із яких до цього брала участь у бойових діях на території України.

Як зазначається у російських нормативно-правових актах, ПВК "Вагнера" виконує розвідувально-оперативні завдання на території інших держав в інтересах МО РФ й їхня діяльність є засекреченою.

Утім росіяни, попри наявні докази, намагається спростувати цю інформацію. Так, у МЗС РФ назвали "фейком" матеріал авторитетного британського ЗМІ The Times щодо присутності у Судані російської ПВК "Вагнера".

Зазначається, що Росія використовує Судан як перевальну базу для постачання зброї та військових до країн Африки, в яких вбачає свій геополітичний інтерес.

Такі дії Росії можуть бути спрямовані на підтримку режиму Омара аль-Башира, підозрюваного Міжнародним кримінальним судом у геноциді.

ІА "Вголос": НОВИНИ