Про це повідомляє прес-центр прокуратури Сумської області.

1 березня головному лікарю вручили повідомлення про підозру в катуванні та утриманні пацієнтів у небезпеці, що спричинило їхню смерть.

Співробітники прокуратури витягли з місць поховань 7 трупів пацієнтів Сумської обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №2. Пацієнти померли ще в грудні минулого року.

Згідно з історіями хвороб зазначених осіб, 5 пацієнтів померли від серцево-судинної недостатності, один - від набряку головного мозку, ще один - від інтоксикації.

Однак встановлено, що патологоанатомічне дослідження трупів взагалі не проводилося, складені документи виявилися підробленими, а причиною смерті 5 пацієнтів була гостра гнійна пневмонія, обумовлена тривалим перебуванням в приміщенні зі зниженою температурою.

Крім того, проведена також ексгумація тіла 28-річної дівчини, яка померла ще в лютому 2016 року. На трупі виявлено тілесні ушкодження у вигляді перелому всіх ребер з обох сторін і черепно-мозкової травми з крововиливом всередину.

Вся інформація прокуратури підтвердилася. З листопада 2016 року по січень 2017 року відділеннях лікарні, де перебували пацієнти, температура була неприпустимо низькою, а головний лікар не приймала заходів щодо вирішення даної ситуації.

Загалом, в зазначений період на лікуванні в закладі перебували 415 пацієнтів, які страждали від незадовільних умов.

Головному лікарю загрожує до 8 років позбавлення волі.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ