Про це повідомляє медіа-центр ООН.

Ця втрата означає, що в атомосферу потрапляє додатково 11 відсотків глобальних емісій парникових газів.

Згідно з даними ООН, ліси є джерелом доходів приблизно для мільярда людей.

Ліси покривають майже 31% поверхні суші Землі і займають близько 4 мільярдів гектарів. Лісові масиви відіграють центральну роль в процесі вуглецевого обміну між земними екосистемами і атмосферою і вносять величезний внесок у скорочення масштабів бідності. Три чверті всієї прісної води у світі надходить з лісових районів. Крім того, ліси перешкоджають зсувів і ерозії грунту. Збезлісення Землі в результаті вирубки, деградації і пожеж викликає тривогу у всього міжнародного співтовариства.

Сьогодні ж на паралельному заході експерти обговорили запропонований Францією добровільний план дій, метою якого є підвищення запасів вуглецю в грунті на 0,4 відсотка на рік з метою скорочення концентрації вуглекислого газу в атмосфері при одночасному підвищенні родючості грунтів.

Ця ініціатива, в рамках якої широко застосовується агроекологія і пов'язані з нею сільськогосподарські методи, має на меті спонукати держави, місцеві органи влади, підприємства, фермерські організації, неурядові організації та науково-дослідні інститути застосовувати такі підходи до ведення сільського господарства, які сприяють збільшенню запасів вуглецю в грунті, де це можливо, і збереженню грунтів, багатих вуглецем.

ІА "Вголос": НОВИНИ