Природоохоронці прикріпили до єдиного у світі білого жирафа GPS-трекер, щоб захистити його від браконьєрів. У березні 2020 року двох жирафів цього виду вбили.

Про це повідомляє BBC.

Сигнал із трекера через супутник отримуватимуть рейнджери — так вони будуть відстежувати пересування тварини у реальному часі. Пристрій прикріпили до одного з ріжок жирафа. Щогодини він передаватиме повідомлення про те, де перебуває жираф.

У жирафа рідкісне генетичне захворювання, яке називається лейкизм, що спричиняє втрату пігментації шкіри. У березні двох членів його родини (самку та 7-місячне дитинча) вбили браконьєри, тому природоохоронці побоюються, щоб така доля не спіткала й останнього представника цього виду.

Вперше білих жирафів помітили у Кенії та Танзанії у 2016 році. Перші фото самки з дитинчам вдалося зробити через рік у кенійському заповіднику Гарріса.

Загалом жирафи потрапили до списку тварин під загрозою зникнення, за даними Міжнародного союзу охорони природи. У всьому світі залишилося трохи більше за 68 тисяч особин. За останні 30 років зникло приблизно 40% популяції жирафів.

ІА "Вголос": НОВИНИ