Народні депутати від ВО «Свобода» готують до реєстрації у Верховній Раді проєкт закону про заборону розміщення нелегальних мігрантів на території України до моменту завершення війни на Донбасі.

Про це у прямому ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.  

Політик зазначив, що проблема з потенційними нелегальними мігрантами з Близького Сходу та Білорусі, які можуть масово потрапити до України, є надзвичайно критичною та небезпечною для української держави. Найперша загроза, на думку Тягнибока, полягає у кремлівському сценарії, який Росія може використати для перемовин на свою користь.

«Наприклад, щодо запуску «Північного потоку-2». Можливо, це буде стосуватися України і визнання «ЛНР» чи «ДНР» на офіційному рівні. Очевидно, що Путін буде вимагати не торкатися теми Криму. І, очевидно, йтиметься про зменшення чи взагалі скасування санкцій по відношенню до Москви чи окремих її осіб», – сказав Олег Тягнибок.

Окрім цього він вважає, що для України ситуація з мігрантами має стати серйозним сигналом для зміни «нормандського формату», повної ліквідації «мінського формату» та залучення до міжнародних перемовин щодо врегулювання ситуації на Донбасі США.

Разом з тим Олег Тягнибок додав, що наразі українська влада, попри загрозу національній безпеці, не приймає жодних рішень.

«Чому немає відповідних директив щодо посилення територіальної оборони? Йдеться і про законопроєкти, які лежать не ухвалені, йдеться про те, що прикордонні області мали б активізувати роботу щодо посилення територіальної оборони. Я не бачу жодного натяку зі сторони української влади», – акцентував політик й заявив, що члени ВО «Свобода» уже підготували відповідний проєкт закону про заборону нелегальних мігрантів в Україні хоча б на період військових дій на території держави.

«Народна депутатка від «Свободи» Оксана Савчук найближчими днями буде реєструвати його у парламенті. Він стосуватиметься мораторію на розміщення нелегальних мігрантів на території України до моменту завершення війни. Доки іде війна, ніяких нелегальних чи легальних мігрантів ми не маємо приймати», – підкреслив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ