Оточені підрозділами «Демократичних сил Сирії» понад 300 бойовиків-ісламістів відмовляються скласти зброю і намагаються домовитися про безпечний відступ, передає DW.

За даними джерела, ісламісти просять організувати для них коридор для їх пересування в непідконтрольну сирійському уряду провінцію Ідліб. Крім того, серед їхніх вимог також можливість проходу цим коридором цивільних осіб, що перебувають разом з ісламістами. Ісламісти утримують під своїм контролем частину населеного пункти Багуз. Тут бойовики ховаються серед сотень мирних жителів і не дозволяють цивільним залишити поселення.

За даними розташованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, раніше бойовики ІД просили дати їм можливість перебратися на територію сусіднього Іраку. Однак командування "Демократичних сил Сирії" відмовило їм у цьому.

Також, за інформацією спостерігачів, які посилаються на мережу власних інформаторів, напередодні бойовики ІД звільнили 10 курдських бійців, які перебували в їхньому полоні.

Нагадаємо, в 2014 році ісламісти проголосили "халіфат" на територіях Сирії та Іраку. Згодом, за досить короткий проміжок часу ісламістам вдалося захопити значні території на північному сході Сирії і на північному заході Іраку.

Проти ІД була створена міжнародна антитерористична коаліція під керівництвом США. За кілька років збройного протистояння спочатку вдалося повністю звільнити від "Ісламської держави" Ірак, а тепер терористи контролюють лише одне поселення на сході Сирії.

Громадянська війна в Сирії триває з 2011 року, в результаті загинули понад 400 тисяч осіб. Росія, втрутившись у цей конфлікт, надає підтримку президенту Сирії Башару Асаду, легітимність якого не визнають низка західних і арабських країн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ