[media=88424,88426,88429,88432,88434,88436] 

Про це повідомлено на сайті голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Як зазначено в повідомленні, після обстрілу бойовиками школи три місяці тому силами обласної влади та волонтерів удалося оперативно здійснити ремонт. Після цього школярі відновили навчання. Однак з активізацією бойових дій на Дебальцевському плацдармі Троїцьке знову потрапило під обстріли зі зброї різного виду, включаючи артилерію, «Гради», міномети й танки.

На околицях періодично спалахували ближні бої зі спробами бойовиків штурмом зайняти село. Мирних мешканців та дітей довелося евакуювати звідти в безпечну місцевість. У результаті обстрілів у селі фактично знищено енергетичну систему й пошкоджено багато соціальних об’єктів, серед яких загальноосвітня школа. Незважаючи на те, що в радіусі кількох кілометрів не дислокувалися українські військові, цю місцевість постійно обстрілювали, а в будівлю школи неодноразово влучали снаряди. Тут не вціліло жодного вікна, перебито перекриття в навчальному корпусі та спортзалі (плити обвалилися на підлогу), розбито дах.

«Зважаючи на масштаби руйнувань, цього навчального року відновити навчання в школі не вдасться, — каже голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. — Для ремонту потрібні значні вкладення, які не передбачено бюджетом. Тому ми шукаємо меценатів, зокрема за кордоном, які допомогли б дітям, що натерпілися від війни, знову сісти за навчальні парти».

ІА "Вголос": НОВИНИ