Колишню начальницю відділу бухгалтерського обліку Управління праці та соцзахисту населення Трускавецької міської ради засудили до 7-ми років позбавлення волі за привласнення бюджетних коштів.

Про це повідомив «Судовий репортер». Із січня 2017-го до травня 2020-го чиновниця щомісяця вносила неправдиві відомості про розмір своєї зарплати. Цю інформацію вона вносила до системи «Приват24» і в подальшому отримувала кошти на банківську картку.

За 3,5 року обвинувачена встигла виплатити собі надлишково 1,37 млн грн.

Жінка працювала на посаді бухгалтера близько 20-ти років. У міськраді пояснили, що її роботу ніхто не контролював, порушень в роботі не було, перевірок не проводили.

Однак у січні 2020-го від податкової інспекції надійшло повідомлення про несплату податку на дохід. З’ясувалося, що стягується ЄСВ не з реальної суми зарплати, а зі значно меншої. Після цього відбулася аудиторська перевірка та виявлено порушення – привласнення бюджетних коштів.

Жінка свою провину визнала, пояснила, що в певний період її життя склались такі обставини, що чоловік залишив її з двома дітьми та боргами за квартиру, і вона мусила брати у різних установах кредити, які необхідно було погашати у великих розмірах. Повертати борги не могла, тому їй погрожували. Щоб вийти із ситуації, вона знайшла такий спосіб.

Обвинувачена має на утриманні неповнолітню дитину, частково відшкодувала шкоду в розмірі 8 700 грн. Перебуває у психіатра на консультативному обліку з 1997-го року, але, за висновком судово-психіатричного експерта, в період скоєння злочину усвідомлювала свої дії.

Підсудну визнали винною у заволодінні чужим через зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах. За сукупністю злочинів суд призначив покарання – 7 років позбавлення волі. Також з обвинуваченої стягується 1,36 млн грн збитків.

Нагадаємо, що в травні правоохоронці викрили у Львівській області злочинну групу, яка займалася привласненням коштів банків. Співорганізатору угрупування вже повідомили про підозру.

На початку червня У Львові правоохоронці повідомили директору комунального підприємства про підозру у розтраті майже мільйона гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ