Про це власкору «Вголосу» повідомили у міськраді.

Почесне місце поруч з півнем зайняли символи 2014, 2015, 2016 років – кінь, коза і баран, мавпа. Скульптури із металу виготовили спеціалісти художнього кування ПВКП «Авторембуд».

Директор підприємства Іван Возняк розповів, що колектив півтора місяці працював над виготовленням скульптури вагою 300 кг. Він запевнив, що у наступні роки спробують виготовити всі 12 символів східного календаря.

За китайським календарем вважається, що 2017 буде роком Вогняного півня. Півень символізує Сонце, бо з його раннього ранкового співу починається новий день. У східних країнах цей знак напряму пов'язують із сонячним теплом: японці бачать в ньому перше світло, індійці називають його уособленням енергії Сонця. Китайці вважають півня символом п'яти основних чеснот: сміливість; вірність; доброта; гідність; доброзичливість. Тож усі ці якості треба культивувати і активно впроваджувати протягом усього року. Астрологи радять усім у 2017 році контролювати свої промови і емоції, щоб нікого не образити різким словом.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ