Про це  повідомляє «112 Україна» з посиланням на Haberturk.

Згідно з повідомленням, Челіку винесли вирок за незаконне володіння зброєю.

Як зазначається, при обшуку у нього і співучасників знайшли п'ять гвинтівок і чотири пістолети.

Разом з Челіком до п'яти років в'язниці також засудили ще сімох людей. Один фігурант справи отримав півтора роки в'язниці, ще двоє — на 10 місяців.

Як повідомлялося, 31 березня Альпарслан Челік був затриманий в Ізмірі, куди приїхав разом з друзями. Затримання провели через те, що раніше Челік сам заявив, що несе відповідальність за вбивство Пєшкова.

Нагадаємо, 24 листопада турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24. Літак впав на території сирійської провінції Латакія, де йшли активні бої сил сирійського уряду з бойовиками.

У свою чергу Туреччина наполягала, що, за даними їх радарів, російський літак на 4 км заглибився на територію країни. Більш того, літак десять разів за п'ять хвилин попереджали про те, що він порушив повітряний простір, і тільки потім збили. Увечері того ж дня в Міноборони РФ повідомили, що загинув один пілот - Олег Пєшков. Він був убитий пострілами з землі після того, як катапультувався із збитого літака.

Москва поклала відповідальність за інцидент на турецьке керівництво. Анкара відмовилася принести вибачення за збитий літак і загибель льотчика. В результаті інциденту були перервані практично всі торговельні та економічні зв'язки між двома країнами.

Пізніше правоохоронні органи Туреччини зняли звинувачення з Альпарслана Челіка, який підозрювався в причетності до вбивства російського пілота Су-24 підполковника Олега Пєшкова.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ