Створення семи робочих груп та подальші переговори щодо майбутнього Близького Сходу - це найважливіші записи включені в кінцеву декларацію.

На Національному стадіоні у Варшаві представники 63 країн світу обговорювали питання безпеки на Близькому Сході, інформує Польське радіо. 

Господарями конференції були Польща та США. Міністри закордонних справ, які прибули до польської столиці розмовляли, зокрема, про війни в Сирії та Ємені, ізраїльсько-палестинський конфлікт, біженців, гуманітарну допомогу та гібридні загрози.

Іран, якого не запрошено на зустріч, скритикував варшавську конференцію. У заяві, надісланій до ЗМІ, посольство Ірану у Варшаві написало, що США демонізують роль Ірану в регіоні і керуються «злісними намірами». Тегеран ствердив, що варшавська конференція – це шлях Вашингтону до досягнення своїх політичних цілей.

Під час близькосхідної конференції у Варшаві не прийнято ніяких проривних рішень, зустріч має стати початком подальших переговорів щодо миру на Близькому Сході. Господарями події були міністр закодонних справ Польщі Яцек Чапутович і держсекретар США Майк Помпео. Також у конференції брав участь міністр МЗС України Павло Клімкін.

ІА "Вголос": НОВИНИ