Екснардепка, професор Ірина Фаріон жорстко розкритикувала депутатку Порошенка Софію Федину та експрезидента.

Це сталось у прямому ефірі ток-шоу "Говорить великий Львів".

Так, колишній нардеп від ВО "Свобода" та доброволець Олексій Кайда зазначив, що у 2014 році Порошенко та його команда провели спецоперацію із дискредитації націоналістів, зокрема партії ВО "Свобода".

"Нас у Парламенті немає, бо ми воювали. Ми були на Майдані, а представники інших політичних сил сиділи в готелі "Україна" і дивились, як нас "Беркут" вбивав. 19 "свободівців" загинули на Майдані, близько 50 - на війні. Назвіть мені хоч одного нардепа, які здали мандати і пішли воювати? Лише ми - "свободівці". А інші сіли у зручні крісла та почали дерибанити. Раніше "Рибальська кузня" отримувала державні військові замовлення, тепер - Ігор Коломойський", - сказав Кайда.

Прихильнику Порошенка, жуналісту Миколі Савельєву не сподобались заяви Кайди і він почав буквально кричати, що "не всі націоналісти однакові", а деяких фінансує навіть Коломойський. Проте журналіст не назвав, яку саме політичну партію фінансував олігарх і, який до цього стосунок має "Свобода". Його також обурило те, що "багато свободівців загинуло на Майдані".

"Якщо хтось спаскудився - називайте імена!", - закликав прихильника Порошенка Кайда.

Згодом у розмову втрутилась і Федина, її теж обурило те, що на Майдані гинули члени від ВО "Свобода". Вона заявила, що про цих людей "неправильно так говорити".

На це відреагувала Ірина Фаріон, зазначивши, що "Федина говорить дурню".

"У вас - постійне фарисейство та лицемірство", - сказала Фаріон.

Згодом Федина зазначила, що "Україна програла інформаційну війну".

Проте Ірина Фаріон пригадала. що у Порошенка був свій міністр інформаційної політики, проте він нічого не робив.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ