Попри критику багатьох американських політиків, зустріч президентів США та Росії таки відбудеться. Для України найгірше, що вона не є повноцінним гравцем у цьому процесі. За неї вирішуватимуть інші держави.

Про це в ефірі проєкту “Говорить великий Львів” на телеканалі NTA розповіла головна редакторка Української служби “Голосу Америки” Мирослава Гонгадзе.

За  її словами, думки американського істеблішменту щодо майбутньої можливої зустрічі президентів Росії та США доволі критичні.

“Зрозуміло, що торгівля продовжуватиметься. Бажання Путіна зустрітися з президентом Байденом і плани такої зустрічі дуже сильно критикуються тут у Вашингтоні… Зокрема, ті, хто дуже добре знає регіон, знають Україну та Росію. Вони кажуть, що від цієї зустрічі потрібно відмовитись, або ставити дуже чіткі вимоги до президента Путіна. Однак Білий дім вирішив по-іншому”, – наголосила журналістка.
Найгірше, на її думку, що Україна не є гравцем у цьому процесі. За неї вирішуватимуть інші держави.
“Звичайно, відбувається дипломатична комунікація, і посол працює, і МЗС включилося. Однак, і вони так само кажуть: раніше Україну запрошували на саміт НАТО, зараз не запросили. Це говорить про те, що сьогоднішня українська влада не змогла налагодити довіру між світовими лідерами та Білим домом… У  Вашингтоні, насправді, задаються питанням, чи є в Україні партнери, які готові діяти послідовно в інтересах України”, – розповіла Мирослава Гонгадзе

ІА "Вголос": НОВИНИ