У Відні ввечері 2 листопада відбувся напад на будівлю місцевої синагоги. Біля храму було чутно перестрілку, один правоохоронець отримав важке поранення.

Про це повідомляє Kronen Zeitung.

Правоохоронці підтвердили журналістам про масштабну операцію через напад на синагогу. Між поліцією та нападниками почалась стрілянина.

За попередньою інформацією журналістів, один зі зловмисників підірвав себе невідомим вибуховим пристроєм. Решта зуміли втекти.

Наразі поліція огородила територію навколо синагоги. Внутрішня безпека ізраїльської релігійної громади в Австрії наказує усім єврейським громадянам не залишати свої будинки.

Поліція Відня поширила повідомлення про стрілянину у внутрішньому районі міста та повідомила про кількох поранених. Людей закликають уникати громадських місць та не користуватися громадським транспортом.

Журналіст Флоріан Кленк з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Австрії повідомив, що стрілянина у місті може бути як терактом, так і розбійним нападом. Поки що невідомо чи була атака спрямована на синагогу, чи на гостей закладу поруч.

Як повідомлялося, приблизно 50 молодиків турецького походження ввечері 29 жовтня увірвалися в католицьку церкву Святого Антонія Падуанського у Відні. Там вони побили лавки та інше майно, а потім втекли від поліції.

ІА "Вголос": НОВИНИ