У столиці Австрії в ніч на неділю пройшов 26-й «Бал життя» (Life Ball), який є одним з найбільших в Європі благодійних заходів на підтримку осіб з ВІЛ-інфекцією чи СНІД.
Про це повідомляє «Укрінформ».
Урочисте відкриття цього яскравого та епатажного балу вже традиційно пройшло на площі перед Віденською ратушею.

“Бал життя« вперше був проведений у 1993 році організацією »AIDS LIFE", заснованою Гері Кеслером та його хворим на СНІД другом Торгом Петросяном, який і пережив лише той перший бал. Подія, яка планувалася як разова, отримала велику зацікавленість і в подальшому стала проводитися на щорічній основі.

Мерія Відня безкоштовно надає Ратушу для проведення заходу, основною метою якого було зібрання коштів для боротьби з ВІЛ/СНІД та покращення поінформованості громадськості про захворювання. За весь час існування балу було зібрано близько 30 млн євро та передано міжнародним та національним проектам в країнах з найбільшим поширенням ВІЛ/СНІД.

Відкриття балу завжди проходить за участь відомих представників моди, шоу-бізнесу, індустрії розваг, а також політиків.

За своєю суттю «Бал життя» мало схожий на традиційні віденські бали і більше нагадує карнавал, концерт-вечірку та модне шоу. На сьогоднішній день захід став магнітом для представників ЛГБТ-спільноти та різноманітних фріків.

https://www.youtube.com/watch?v=koZZRGzEjL0

Читайте також: Жінки в Україні заробляють менше чоловіків на чверть.

ІА "Вголос": НОВИНИ