Після оприлюднення тексту телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом та президентом України Володимиром Зеленським відчувається «певне напруження» у відносинах з Німеччиною і Францією.

Про це розповів міністр зовнішніх справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю "Укрінформу«.

»Мені здається, з боку наших західних партнерів тут присутня дещо перебільшена емоційна складова", - сказав Пристайко, говорячи про наслідки оприлюденої розмови між Зеленським і Трампом на відносини між Україною, Францією та Німеччиною.

«Образа не вилилася в якісь радикальні форми, але певне напруження все-таки відчувається. Я давно працюю в дипломатії, і, відверто кажучи, не дуже вірю, що лідери країн такі тонкошкірі. Скоріше, тут має місце деяка награність і певне бажання використати цей момент», - сказав міністр.

Він також додав, що тепер лідери інших країн задумалися, як розмовляти з Трамом.

«У зв’язку з оприлюдненням цієї розмови дипломатія зіткнулась з абсолютно новою реальністю. Вона справді дика, але нам треба до неї адаптуватися. Ми давно жартували з колегами, що наша професія вимирає, бо лідери почали спілкуватися між собою напряму, але навіть ми не думали, що так швидко деталі їхнього спілкування стануть відомі широкому загалу», - зазначив Пристайко.

Нагадаємо, в МЗС України направили ноту протесту через прийом кримських “депутатів” Ердоганом.

ІА "Вголос": НОВИНИ