У суботу, 18 червня, на стадіоні імені Б. Маркевича, що у Винниках, відбулося спортивне свято «Рух до перемоги».

БФ «Домівка Милосердя», ФК «Рух» разом із Молодіжним центром св. Івана Боско та аніматорами храму Благовіщення Пресвятої Богородиці УКГЦ організували цей захід до Дня батька. Про це пише кореспондент «Вголосу».

До Винник завітали діти-сироти та діти, які були змушені покинути власні домівки в Маріуполі, Луганську, Краматорську, Херсоні та інших містах України через війну.

Присутні разом виконали гімн України, помолилися з о. Орестом.

«Приємно дивитися в очі дітям, адже в їхніх оченятах є віра в майбутнє, що дуже важливо у час війни, – зазначив заступник голови БФ «Домівка Милосердя» Олексій Різник і привітав присутніх із Днем батька. Перед нами завдання прискорювати  перемогу добра над злом і якнайшвидше відновлювати нашу країну».

Учасників свята познайомили з капітаном команди «Рух» U-19 Марком Сапігою та його партнерами по команді.

Як і пасує спортсменам, дітлахи зробили розминку під керівництвом «рухівця» Гліба Савчука та його помічниками.

А далі на учасників заходу чекали чотири станції, на яких вони всі по черзі випробували свої сили.

На першій станції робили вправи на координацію, вчилися долати футбольну драбинку. На другій – підкорювали неслухняні м'ячі на шнурках.

Найбільше втіхи для дітей було на третій станції, де майстер-клас з футбольного фристайлу показував Владислав Петренко. За кілька хвилин Влад зачарував усіх специфічним, але видовищним видом спорту.

Повторити його віртуозні рухи були складно. Але це й зрозуміло, адже хлопець працював тринадцять років, щоби так вправно володіти тілом і м'ячем.

«Навчитися футбольному фристайлу можна і за рік, – каже Владислав, – але для цього потрібна дуже сильне бажання. Звичайно, дітям складно відразу красиво жонглювати м'ячем, але перші кроки зроблено».

На четвертій станції тренери показували, як вести м'яч і правильно бити по воротах.

Найшвидше випробував усі вправи наймолодший учасник свята – Артемко, якому 2 роки 8 місяців. 

«Ми у Львові майже три місяці, – розповіла мама малюка Ірина Парфеній. – Приїхали з групою дітей, батьки яких залишилися в місті, оскільки працюють у критичній інфраструктурі, із Торецька Донецької області. Я вчитель хімії та біології, заступник директора школи з виховної роботи.  На щастя, наша школа не постраждала, але дві інші зазнали руйнувань. Зараз ми живемо в РЦ «Мрія» у Львові. Вдячна за такий захід, оскільки діти не чують війни. А спорт допомагає від психологічної перевтоми і покращує емоційний стан. На стадіоні діти змогли відволіктися, дізнатися та навчитися багато нового та корисного, їм весело, а значить головна мета заходу – налаштування на позитив – виконана».

Під час заходу «Рух до перемоги» учасники написали на двох прапорах побажання, привітання, подяки українським воїнам. Їх передадуть військовим із 24 львівської бригади.

ІА "Вголос": НОВИНИ