[media=163152,163153,163154,163155,163156,163157,163158,163159] 

Про це повідомляє depo.Вінниця.

 Писанки-велетені розфарбовані у петриківському стилі стоять на спеціальних постаментах під скляними ковпаками. На кожному яйці зображені ікони. В темну пору доби писанки підсвічуються, а кілька годин протягом дня на алеї лунає класична музика та церковні дзвони.

Ідея створення унікальної «Алеї писанок» належить керівнику медичного закладу Валерію Бабійчуку. Він має надію, що 20 півтораметрових та одна триметрова писанки стануть своєрідним оберегом для шпиталю та його працівників. А для пацієнтів матимуть ще й терапевтичну дію.

За його словами, концепція мистецького проекту полягала у зображенні православних свят на писанках-велетнях.  Створювали алею силами госпіталю та меценатів. Місцевий зварювальник зробив каркаси яєць, які потім заливали бетоном. Зокрема, на найбільшу триметрову писанку пішло близько 18 тон бетону, на менші півтораметрові - до 3 тон.

Розмальовували яйця працівники медзакладу та представники художнього центру «Барви України». Іконописом займався молодий художник з міста Бар Вадим Мельник.

Писанки у темну пору доби підсвічуються, ба більше мистецький проект доповнює і музичний супровід. За словами керівника шпиталю, на алеї звучатиме класична, спокійна музика, а також церковні дзвони.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ