У вівторок, 7 березня, Львів попрощається одразу із п’ятьма військовими, які загинули у боротьбі за Україну.

Захищаючи нашу державу від російських загарбників загинули Назар Королишин, Тарас Генгало, Владислав Вишатицький, Анатолій Пилипенко та Мирослав Стець.

Назара Королишина поховають на новому кладовищі у місті Винники. Чин похорону розпочнеться об 11 годині у храмі Різдва Івана Хрестителя (Винники, вул. Галицька, 61).

У Гарнізонному храмі об 11 годині розпочнеться похорон Тараса Генгала. Його поховають на Личаківському кладовищі.

На 14 годину заплановане прощання із Владиславом Вишатицьким, Мирославом Стецем та Анатолієм Пилипенком. Їх також поховають на Личаківському кладовищі.

Назарій Королишин народився у місті Винники. Закінчив школу № 29, а згодом «Автодорожній коледж» та «Львівську політехніку». Ніс службу при Міноборони України. Працював у Львові на СТО,

Став на захист нашої держави після початку повномасштабного вторгнення. Ніс службу в 2-й окремій Галицькій бригаді. Одружився під час служби у Бродах.

Загинув 27 лютого у 25-річному віці. У Назарія залишилися батьки та молодший брат. Вічна пам’ять Герою!

Тарас Генгало львів’янин. Закінчив школу № 44, а згодом «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг». На захист України став після початку повномасштабного вторгнення рф.

Ніс службу в 77-й окремій аеромобільній бригаді. Загинув 25 лютого у 31-річному віці. У військового залишилися маленька донька, батьки, дружина та брат. Вічна пам’ять Герою!

Владислав Вишатицький зі Львова. Закінчив СЗШ № 65, Вище професійне училище № 20. Добровольцем пішов на війну. Боровся з росіянами у складі 125-ї бригади ТрО. Воював на Донеччині, Сумщині та Харківщині.

Герой загинув 3 березня у 21-річному віці. У захисника залишилися батьки. Вічна пам’ять!

Анатолій Пилипенко родом із міста Єнакієве, що на Донеччині. Навчався у місцевій школі, а згодом у СЗШ № 15 в Донецьку. Закінчив Донецький нацтехнічний університет.

Працював у мирний час заступником командира у Державній воєнізованій гірничорятувальній службі на Донеччині.

Після 24 лютого 2022 року переїхав до Львова разом із родиною. Приєднався до лав 125-ї бригади ТрО. Загинув 4 березня у віці 56 років. У Анатолія залишилося п’ятеро онуків, дружина, донька, син та дві сестри. Вічна пам’ять Герою!

Мирослав Стець народився у селі Золотники, що на Тернопільщині. Згодом переїхав до Львова та закінчив СЗШ № 44. Навчався у національному університеті оборони України ім. І. Черняховського.

Виконував завдання у зоні АТО. Після повномасштабного вторгнення росії ніс службу в 125-й окремій бригаді ТрО.

Загинув 4 березня у 48-річному віці. У військового залишилися донька, син та дружина. Вічна пам’ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ