Львів у вівторок, 22 серпня, попрощається з трьома військовими, які загинули у боротьбі за Україну.

Об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону  Ромага Потішка. Міська церемонія прощання на площі Ринок запланована на 11:30.

У 14 годині в Гарнізонному храмі прощатимуться з Остапом Савкою та Володимиром Зелінським. Церемонія на пл. Ринок – 14:30. Героїв поховають на Личаківському кладовищі.

Роман Потішка народився у Кропивницькому, що на Кіровоградщині. Навчався у львівському ліцеї № 93, а згодом закінчив Криворізький фаховий коледж Національного авіаційного університету. Мріяв стати пілотом.

Чоловік був великим фанатом футбольного клубу «Карпати» Львів, майстерно грав у футбол. 

У 2014 році Роман приєднався до лав новоствореного полку «Азов», боровся з російськими загарбниками у багатьох населених пунктах.

Повномасштабне вторгнення рф зустрів у Маріуполі на посаді командира 3-ї бойової групи спецпризначення «Азов». Мав звання старшого лейтенанта. Відзначений орденом «За мужність» ІІІ-ступеня (посмертно), орденом Б. Хмельницького ІІІ-го ступеня, посмертно отримав звання капітана.

Загинув 7 квітня 2022 року в 26-річному віці. Вічна пам'ять Герою!

Остап Савка львів'янин, закінчив школу № 7. Пізніше навчався у Львівській політехніці, згодом здобув освіту на економічному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка.

Після закінчення навчання проходив службу на Полтавщині та Львівщині, працював на приватному підприємстві. Захоплювався футболом, малюванням та музикою.

У лютому 2022 року чоловік став на захист України. Воював проти росіян у складі 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти. Загинув 16 серпня 2023 року в 36-річному віці. В Остапа залишилися батьки та брат. Вічна пам'ять Герою!

Володимир Зелінський народився в родині військових у Чернівцях. Закінчив школу № 32 у Львові, а згодом Калінінградське вище інженерне училище (в 1993 році).

Кадровий військовослужбовець мав звання старшого лейтенанта. Працював на посаді керівника відділення хімічного, радіаційного, біологічного захисту. Згодом став командиром взводу.

У вільний час захисник захоплювався рибальством.

У 2013 році Володимир отримав звання капітана. Виконував завдання у зоні АТО. Після 24 лютого 2022 року боронив Україну в лавах 101-ї окремої бригади ТрО.

Загинув 18 серпня 2023 року в 51-річному віці. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ