У вівторок, 4 квітня, у Львові поховають трьох військових, які загинули у боротьбі за Україну.

Об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону Романа Боровика та Максима Депутата. На 14 годину заплановане прощання із Владиславом Загорульком (церква «Голгофа», вул. Скрипника, 2а).

Героїв поховають на Личаківському кладовищі.

Роман Боровик народився у Вінниці. Закінчив місцевий ліцей № 1. Згодом поїхав до Львова для проходження військової служби та залишився працювати у місті штаб-сержантом. Здобув освіту в Українській академії друкарства.

Став на захист України в перший день повномасштабного вторгнення росії. Обороняв Батьківщину у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Перебував на сході країни, був старшим бойовим медиком.

Загинув 24 березня у 43-річному віці. У Романа залишилися троє дітей, мама, дружина та сестра. Вічна пам’ять Герою!

Максим Депутат народився у місті Вараш, що на Рівненщині. Згодом переїхав разом із родиною до Львова. Закінчив школу № 33, здобув освіту у Львівському державному інституті новітніх технологій та управління ім. В’ячеслава Чорновола.

Після 24-го лютого 2022 року ніс службу в 92-й ОМБР ім. кошового отамана Івана Сірка. Виконував бойові завдання у Харківській та Донецькій областях.

Максим загинув 29 березня у 34-річному віці. У нього залишилися мама та брат. Вічна пам’ять Герою.

Владислав Загорулько з міста Суми. Закінчив школу № 5 та місцевий аграрний університет. У 2017 році переїхав до Львова та вступив до «Львівської богословської семінарії».

Добровольцем став на захист України. Боровся з росіянами у складі 2-ї окремої Галицької бригади.

Загинув 29 березня у 23-річному віці. У Владислава залишилися батьки, сестра та двоє братів. Вічна пам’ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ