У військовій частині Нацгвардії № 3036, розташованій в Дніпропетровській області, помер контрактник Богдан Говорухін. 

За версією керівництва частини, він скоїв самогубство. 

Родичі хлопця сумніваються у цьому, оскільки на тілі Богдана було багато ушкоджень. Військова прокуратура стверджує, що не має інформації про цей випадок.

У військовій частині родичам хлопця сказали, що 13 червня йому стало погано, він пішов у бліндаж і застрелився.

«Нам сказали, що тіло будуть відправляти не раніше, ніж через 10 днів, а 14-го [червня] його привезли», - розповів батько Володимир.

На тілі сина було багато травм, зламаний ніс та вуха, синці на обличчі, а також прямокутний синець на руці, ймовірно, від прикладу автомата.

«Виникає питання: чому тіло було доставлено наступного дня? Експертизу не проводили, оскільки її проводить слідчий. Єдине, що зробили - це висновок щодо причин смерті. В ньому не зафіксовано жодних тілесних ушкоджень, але заявлено, що він помер від пострілу в підборіддя. Хоча візуально постріл був у шию», - додає Володимир.

Зараз планується ексгумація тіла Богдана, щоб зафіксувати наявні травми. Родичі мають фотографії цих травм, але вони не є остаточним доказом. Батько впевнений, що «всі експертизи хотіли зам'яти та подати вбивство як самогубство».

Родичі Богдана також зазначають, що він служив у військовій частині практично три роки, не розповідав про конфлікти зі своїми побратимами та не скаржився на проблеми з психічним станом.

Як писав «Вголос», на війні з росіянами загинув молодий солдат із Львівщини.

ІА "Вголос": НОВИНИ