Верховна Рада України ухвалила закон про здійснення габаритно-вагового контролю, за допомогою якого проводитиметься автоматичне зважування автомобілів під час руху.
Про це повідомляє Громадське.
Таку пропозицію підтримав 331 депутат.

Законом передбачено запровадження системи Weigh-in-Motion — зважування автотранспорту під час руху. Перевищення допустимих показників ваги автомобілів часто є причиною швидкого руйнування автошляхів. Тому автори закону сподіваються, що запровадження такої системи дасть змогу зменшити руйнування доріг, що збільшить термін їхньої служби.

«Це дійсно важливі зміни. Ми вирішуємо два ключових завдання: бережемо автошляхи від руйнування великогабаритним транспортом, а також запроваджуємо сучасні технології на транспорті, зменшуючи до мінімуму вплив чиновника та корупційні прояви», — прокоментував ухвалення закону міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Також він додав, що перші системи автоматичного зважування мають з'явитися на українських дорогах вже до кінця 2019 року. Раніше в Укравтодорі повідомляли, що такі системи встановлять на під'їздах до Києва у жовтні.

Як писав «Вголос», Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів (№ 1031).

ІА "Вголос": НОВИНИ