Про це під час прес-конференції сьогодні повідомили організатори святкування, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Голова Міжнародної громадської організації «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва» Юрій Котик розповів, що головні події відбуватимуться на пл. Ринок. Починаючи від 14:00 п’ятниці, там працюватимуть аніматори в образах героїв популярних китайських мультфільмів та розважатимуть дітей конкурсами. На фестивалі можна буде придбати галицькі смаколики та китайські традиційні страви.

«Цього року ми вирішили відновити лазерне шоу, бо в ньому є якась родзинка. Щодо страв, то традиційної китайської їжі буде багато. До прикладу, цзяоцзи – їхні пельмені. У Львові нині дуже мало представлено традиційну кухню Китаю, тому рекомендую не втратити нагоду спробувати страви на фестивалі», – сказав Юрій Котик.

О 18:00 7 лютого відбудеться хода вогняних драконів площею Ринок довкола Ратуші. Крім того, на головній площі Львова буде встановлено інтерактивний фотосектор у вигляді вогняної мавпи, яка є символом 2016 року за східним стилем.

«Багато хто говорить, що хода вогняних драконів символізує очищення від лиха та вигнання зла зі Львова та України. Однак у Китаї є легенда, що приходить таке чудовисько Рік, який щороку забирає когось із родини чи громади. Один юнак вирішив відігнати чудовисько від громади, перефарбувався в яскравий колір, узяв багато хлопавок та феєрверків, відігнав чудовисько й більше воно не поверталося. Тож того року громада нічого не втратила, а навпаки, мала прибуток. Тому хода у Львові має також символічне значення: щоб наше місто нічого не втрачало, а здобувало», – сказав Юрій Котик.

Також 7 лютого відбудеться відеочат із представниками Українського дому в Пекіні, послом України в Китаї та представниками спільноти найактивніших українців, які вже багато років живуть у Піднебесній.

Юрій Котик наголосив, що головний акцент святкування – допомога дітям із малозабезпечених сімей. Для них 8 лютого буде організовано додаткову програму святкування китайського Нового року.

Організатор фестивалю зазначив, що цьогоріч китайський Новий рік уперше відзначатимуть у Києві. Цікаво, що в Китаї святкують 15 діб.

ІА "Вголос": НОВИНИ