Про це йдеться в заяві верховного представника, передають Українські Новини.

«Сьогоднішні новини з Пришиба - району Луганської області, який на сьогодні не контролюється урядом України, - член спеціальної моніторингової місії ОБСЄ був убитий міною, є трагічним нагадуванням про нагальну необхідність прогресу у мирному врегулюванні конфлікту, вже забрала багато невинних життів», - йдеться в заяві.

Могеріні висловила співчуття родині загиблого і побажав якнайшвидшого одужання іншим постраждалим в інциденті.

Вона наголосила на необхідності ретельного розслідування інциденту та притягнення до відповідальності винних в ньому.

Могеріні поінформувала, що вже зв'язалася з генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Заньєром і домовилася підтримувати з ним тісний контакт.

Вона також зазначила, що повне виконання «мінських угод» залишається основою для сталого рішення, яке б поважало суверенітет і територіальну цілісність України.

Європейський союз, з її слів, буде продовжувати підтримувати роботу ОБСЄ та моніторингової місії, якій необхідно надати повний, безпечний та безперешкодний доступ до всіх районах, порушених конфліктом; при цьому безпеку спостерігачів, має вирішальне значення.

ЄС продовжить підтримувати зусилля з розмінування.

«Без належного та безперешкодного контролю з боку місії не може бути надійного і перевіреного поліпшення ситуації в галузі безпеки, що є основою для подальшого прогресу на політичному напрямку мирного процесу», - зазначає верховний представник ЄС.

Нагадаємо, як писав «Вголос»  верховна представниця ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні в понеділок, 24 квітня, здійснить свій перший офіційний візит до Москви. На зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим обговорюватимуться, зокрема, ситуація в Україні та Сирії

Президент України запропонував  Держсекретарю Рексу Тіллерсону  активізувати розгляд питання про розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ