Під час оперативного рейду поліціянти з міста Виноградів викрили наркотичну плантацію у селі Велика Паладь. За місцем проживання підозрюваного був проведений санкціонований обшук, за результатами якого і виявили сотні кілограмів «зеленого зілля». Відкрита кримінальна справа, триває слідство.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Закарпатської області. 

Фото: Нацполіція

"Правоохоронцям стало відомо, що житель села Велика Паладь Берегівського району облаштував вдома цілу плантацію для вирощування коноплі та в подальшому виготовляє з неї наркотик марихуану для збуту наркозалежним", - йдеться у повідомленні. 

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у 44-річного місцевого мешканця 61 стебло сироростучих рослин та майже 300 кг вже висушеної та готової до збуту коноплі. Чоловік спорудив на подвір'ї спеціальні парники, у яких і вирощував коноплю, обладнав їх системою автоматизованого поливу та вентиляції.


Як повідомляють у поліції, найближчим часом за процесуального керівництва прокуратури зловмиснику повідомлять про підозру та оберуть запобіжний захд. Станом на зараз поліція вже відкрила два кримінальні провадження: за ч. 3 ст. 307 та ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України, тобто вирощування нарковмісних рослин у особливо великих розмірах та їх незаконне зберігання з метою збуту.


У поліції додали, що зараз продовжують розшуки спільників наркоторговця, адже діяв він не один. Затриманому загрожує до 12 років за ґратами. 



Нагадаємо, як писав «Вголос», 18 жовтня на Закарпатті 29-річний водій у стані наркотичного сп'яніння скоїв смертельну ДТП, внаслідок якої загинула 17-річна дівчина. 






ІА "Вголос": НОВИНИ