Служба безпеки України викрила та затримала колаборантку зі Запоріжжя, яка здавала окупантам позиції ЗСУ та партизанів. Наразі слідчі повідомили їй про підозру у державній зраді, а суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В СБУ розповіли, що жінка прибула у місто під «легендою» волонтерки, а насправді виконувала завдання рф щодо виявлення дислокації підрозділів ЗСУ. Сама вона родом з тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області. Її завербували спецслужби росії ще на початку повномасштабного вторгнення.

«Від свого російського «куратора» вона отримала позивний «007» та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону. Для маскування своїх злочинних дій поплічниця агресорів представлялась місцевою волонтеркою. На тимчасово окупованій території вона, через свої особисті зв’язки, збирала установчі дані на учасників партизанського руху на півдні для їх подальшого виявлення», - йдеться у повідомленні.

Щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, вона виїхала з тимчасово окупованої території до Запоріжжя.

«Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони вона планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний Телеграм-канал. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили і нейтралізували зловмисницю», - зазначили у відомстві.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ