Про це йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції області.

За даними відомства, правоохоронці отримали інформацію про наркопритон, який організував у своєму будинку раніше судимий 43-річний місцевий житель.

Під час обшуку вилучили 30,5 літрів наркотичного засобу «опій екстракційний», який за цінами «чорного» ринку коштує близько 2,4 млн гривень.

Підозрюваного затримали разом з виявленими в будинку двома раніше судимими жінками, яким господар надав приміщення для виготовлення та вживання наркотиків.

Ведеться розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Також можлива перекваліфікація розслідування на ч. 3 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ