Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розповів про «досягнення» російської ворожої армії за 60 днів війни проти України.

Про це політик повідомив у телеграм, пише Уніан.

Так, Подоляк назвав 13 «досягнень» окупантів.

По-перше, «за 60 днів немислимо швидко втратили майже 22 тисячі своїх солдатів (убитими)».

По-друге, «за 60 днів втратили сімох (за непідтвердженими поки даними – дев'ятьох) генералів».

По-третє, «російські військові кораблі («Москва» в тому числі) навчилися слідувати за правильною адресою.

Крім того, «довели світу (з фото - і відеофіксацією), що росіяни – це синонім масового насильства, вбивства дітей, спалювання трупів мирних громадян».

Також «довели світові, що РФ настільки «багата» країна, що її армія масово краде в українців унітази, собачі будки, ношені речі».

«Довели світові, що шизофренія буває колективною і безмежною, особливо коли пропаганда вміє називати російських нацистів «визволителями», а терор в іншій країні – «звільненням», - повідомив Подоляк.

Разом з тим, «довели світові, що «друга за силою армія» воює тільки з мирними громадянами і житловими кварталами».

Подоляк зазначив, що окупаційні війська «випустили по українських містах 1 700 крилатих ракет, в прямому ефірі руйнуючи наш древній Київ, Львів, Харків, Одесу, Дніпро, Чернігів».

Також «об'єднали Європу в презирстві до росіян і обнулили всіх своїх шредер-курц-лобістів». У зв'язку з цим НАТО швидко розширюється за рахунок фінів і шведів.

Крім того, «домоглися, що весь світ охоче б'є за російський паспорт».

«Зібрали найжирніші санкції (і тому тепер просто офіційно крадуть чуже) і подали заявку на батл проти Північної Кореї за звання головного світового ізгоя», - додав Подоляк.

Він зазначив, що дії РФ в Україні «стрімко обнуляють російську культуру». У зв'язку з цим «світ презирливо відмовляється від вистав/ книг».

І, в підсумку, «зробили Україну глобальним символом свободи і стійкості».

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ