В Україні не планують оголошувати додаткову мобілізацію на тлі фейкових "референдумів" на тимчасово окупованих територіях.

Про це заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк.

Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони і будемо активно використовувати ці резерви. Ми не плануємо сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все і ми готові до більшої кількості російських військових", - сказав Подоляк.

21 вересня президент росії путін оголосив про мобілізацію російських військовослужбовців, що перебувають у запасі. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу тоді заявив, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб.

Експерти відзначають, що навіть ця обмежена мобілізація буде дуже непопулярною серед частини російського населення, і Путін бере на себе значний політичний ризик в надії створити необхідну бойову міць. Також наголошується, що цей крок фактично є визнанням, що Росія вичерпала запас добровольців, які готові воювати в Україні.

Президент України Зеленський підкреслив, що злочинна мобілізація, оголошена в Росії,– це не тільки продовження страждань українців, а це і удар по корінних народах Криму, Дагестану, Кавказу, Сибіру.

Додамо, що російська влада може оголосити про анексію окупованих територій України в районі 1 жовтня, щоб примусово відправити українських громадян на війну проти ЗСУ в рамках осінньої призовної кампанії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ