Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що 5 канал, Прямий та Еспресо, які відносять до пулу Петра Порошенка, вимкнули з цифрового ефіру нібито через "нарцисизм" п’ятого президента України та "руйнівні інформаційні технології".

Про це Подоляк розповів в інтерв'ю LB Live.

На початку травня телеканали «Прямий» та «П’ятий» повідомили, що Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) незаконно відключив їх від мовлення. Те саме зазначив і канал «Еспресо».

На думку радника голови ОП, це сталося, бо постало питання єдиної інформаційної політики країни під час війни.



Частково – це транслювали людину, яка дуже закохана в себе. У нас багато нарцисів, я розумію, у нас політика побудована на нарцисизмі як такому, ми продаємо часто нарцисів. Так ось, ця людина, закохана в себе, опосередкований власник каналів, я не дуже розумію, навіщо під час війни цю самозакоханість, свої наративи продавати в такому вигляді в рамках єдиного інформаційного пакета", - заявив Подоляк. 

На зауваження, що те саме можна сказати й про «нарцисів, які зараз паразитують в ефірі загальнонаціонального телемарафону», радник голови ОП відповів, що «збитки, які завдає Порошенко набагато більші».

 

Тому що нарцисизм, коли ти просто продаєш себе, тому що ти хочеш монетизуватись на певному рівні - це одна справа. Це непрофесійно, але це маленька шкода. А інша справа — коли ти все ще ніяк не можеш змиритись із тим, що ти програв. І для того, щоб якось підсвідомо компенсувати це, ти можеш піти на будь-які руйнівні інформаційні технології, - зазначив Подоляк. 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що не ухвалювала рішення про вимкнення телеканалів «Прямий», «5 канал» та «Еспресо». У концерні РРТ порадили звертатися за інформацією з цього приводу до Нацради та РНБО.

Нагадаємо, минулої суботи у  Бориславі Львівської області сталося зухвале пограбування. О дев'ятій годині ранку на одну із старших мешканок міста у її ж квартирі напав чоловік із арматурою.

ІА "Вголос": НОВИНИ