Російський диктатор Володимир Путін поїде до Мінська на зустріч з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, аби змусити його виконати домовленості «союзної держави».

Про це 17 грудня розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

Подоляк пояснив, чому Путін вирішив відвідати Лукашенка особисто.

«По-перше, тому що статус Путіна сьогодні - це не статус Путіна вчорашнього дня. Це людина, яка має ходити і просити, щоб щось отримати», - каже Подоляк.

За його словами, тепер Путін самостійно їздить на заходи ОДКБ, де просить вірменів не виходити з організації та відправляє своїх чиновників до Ірану просити зброю.

«Путін сьогодні не в тій іпостасі, щоб диктувати комусь умови. Так, він ще веде війну, він хоче її закінчити на своїх умовах. Безумовно, тому що людина слабка з інтелектуальної точки зору і не розуміє, в якому стані вона перебуває. Вона відірвана від реальності як такої», - переконаний Подоляк.

Водночас Білорусь ще поки має певну самостійність, а Лукашенко є її «політичним лідером». Тому Путіну доводиться до нього їхати і просити виконати «союзницькі домовленості».

«Якщо Росія вже гине в повному обсязі, то бажано було в, щоб і »союзна держава« Білорусь також загинула у цій війні у політичному плані», - так вважає Путін, припускає Подоляк.

Путін прагне змусити Білорусь підтримати наступ на Україну у будь-якому вигляді: інформаційні компанії, тренувальні заходи чи навіть сухопутне вторгнення. Однак сам Подоляк сумнівається, що Білорусь наважиться наступати знову.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ