Депутати партії «Слуга народу» представлять рішення щодо боротьби з використанням спрощеної системи оподаткування для ухилення від сплати податків.

Про це заявив новообраний депутат від партії Данило Гетманцев в ефірі «Українського радіо».

«І президент, і партія »Слуга народу« підтримують спрощений режим. Більше того, ми брали на себе зобов'язання не змінювати його - не підвищувати ставки і не скорочувати ліміти операцій для фізичних осіб-підприємців. Але проблема цього режиму в тому, що його, крім малих підприємців, використовує середній і великий бізнес», - сказав Гетманцев.

«Зайдіть в будь-який ресторан Києва, і вам на алкогольні напої принесуть чек від ТОВ або якоїсь юрособи, а на їжу - від ФОПа. Про що це говорить? Про масове ухилення від сплати податків з використанням ФОПів. Зайдіть в ювелірний магазин, магазин електроніки...», - додав він.

За словами Гетманцева, ці юрособи перевищують ліміти в 5 млн грн на рік, встановлені для ФОП.

«Ми повинні, з одного боку, забезпечити можливість ФОПам працювати на цій системі, а з іншого - виключити ухилення від оподаткування», - зазначив він.

За його словами, ще до старту роботи нового парламенту буде представлено рішення проблеми.

«Ми розглядаємо, чи можливо сьогодні, використовуючи тільки адміністративні процедури, припинити зловживання, чи потрібно внести зміни в податкове законодавство, щоб не породжувати ряд податкових суперечок», - заявив Гетманцев.

Нагадаємо, що суд прийняв рішення, чи мають платити ФОПи єдиний соціальний внесок у місяці без доходу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ