У жовтні в Україні святкують День захисника Вітчизни і з цього приводу буде ще один вихідний день.

День захисника України припадає на четвер 14 жовтня. Кабінет міністрів вирішив зробити вихідною ще й п’ятницю 15-го. Але її доведеться відпрацювати. Цей робочий день перенесли на суботу 23 жовтня.

Нагадаємо, Покрова Пресвятої Богоро́диці —  одне з найбільш шанованих у народі християнських свят. Більшість Східних церков (православних та греко-католицьких) святкують його за грегоріанським та новоюліанським календарем 1 жовтня. Водночас в Україні православні церкви, а також Українська греко-католицька церква відзначають це свято за традиційною датою юліанського календаря - 14 жовтня. 

З 1999 року свято Покрови в Україні відзначають також як День українського козацтва, в пам'ять про культ Покрови Богородиці серед українських козаків. Традиційно на Покрови згадують також бійців УПА та підпільників ОУН. За легендою, саме 14 жовтня 1942-го року було утворено Українську Повстанську армію, яка воювала за українську незалежність під час Другої Світової війни проти нацистів, радянських окупаційних військ та польських збройних формувань. 

З 2014 року указом Президента України Петра Порошенка на свято Покрови призначено День захисника України.

ІА "Вголос": НОВИНИ