Російська влада виділила своїм спецслужбам (СЗР, ФСБ, ГРУ) $350 млн, щоб ті втрутилися в українські вибори і повернули Україну в російську орбіту впливу.

Про це розповів голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок в інтерв'ю LB.ua.

"Завдання – повернути Україну повністю в російську орбіту впливу. Але так, щоб обійшлося без "кольорових революцій", - сказав глава СЗР.

Божок зазначає, що російський план передбачає 3 сценарії, за якими росіяни готові кинути всі сили і засоби свого війська й спецслужб для того, щоб досягти кінцевого результату.

"Кінцевий результат – хто завгодно, тільки не Порошенко. Чому? Не тільки тому, що є питання щодо лояльності інших політиків. Річ у тім, що будь-яке перезавантаження влади паралізує держапарат щонайменше на три місяці. А не варто забувати, що біля кордонів 48 тисячна армія. І тут три місяці роздолля...", - розповідає він.

Також Єгор Божок перерахував сценарії дестабілізації України.

"Перший сценарій – реванш сил, які не викликають таку печію як Петро Порошенко. Другий сценарій – проросійські сили проходять у парламент. Завдання-мінімум – завести туди Медведчука. І третій – якщо вищезгадане не спрацьовує, у них ще є Шойгу з його армією".

На думку голови СЗР, головні інструменти реалізації кожного з цих сценаріїв - пропаганда і організація кібератак.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ